آمریکا درصدد ساخت و اعزام یک سکوی شناور به خاورمیانه است. روزنامه "واشنگتن پست" با استناد به مدارکی نوشت که این سکو (پلاتفرم)، پایگاه شناوری برای عملیات نظامی آمریکا در منطقهی خاورمیانه خواهد بود.
بر اساس این گزارش، وزارت دفاع آمریکا با سرعت زیاد سرگرم تجهیز این پایگاه شناور است. افزایش تنشها در خاورمیانه دولت آمریکا را مجبور به واکنش کرده است. تهدیدات ایران برای بستن تنگه هرمز، ادامه فعالیتهای القاعده در یمن و حضور دزدان دریایی در سومالی ضرورت این پایگاه شناور را دوچندان کرده است.
پنتاگون با انتخاب یک ناو جنگی قدیمی و نصب تجهیزات جدید بر روی آن قصد دارد که از این واحد شناور به عنوان پایگاهی اصلی استفاده کند. ناوچه و قایقهای تندرو و هلیکوپترهای رزمی و لجیستکی بخشی از واحدهای عملیاتی این پایگاه شناور خواهند بود.
الگویی برای ارتشی چابک و کمهزینه
نیروهای ویژه آمریکا در سحرگاه چهارشنبه (۵ بهمن/۲۵ ژانویه) در یک عملیات پنهانی در سومالی موفق شدند دو گروگان (آمریکایی و دانمارکی) را از دست شورشیان نجات دهند و تمامی آدمربایان را بکشند. گفته میشود این واحد ضربتی در کشتن اسامه بنلادن نیز نقش اصلی را داشته است.
ظاهراَ افزایش واحدهای ویژه ضربتی و کوچک در راستای تحقق استراتژی دفاعی جدید آمریکا است. وزارت دفاع آمریکا خواهان صرفهجویی در بودجه نظامی خود است. پنتاگون قصد دارد در ۱۰ سال آینده حدود ۴۸۷ میلیارد دلار از بودجه نظامی خود بکاهد.
کماندوهای ویژه آمریکا در خلال یک مانور دریاییمایک کافکا، سخنگوی واحدهای ویژه نیروهای دریایی آمریکا، در مورد محل استقرار این پایگاه شناور سکوت کرد. اما به گفته مقامات نظامی، اعزام این واحد شناور به خاورمیانه در تابستان ۲۰۱۲ صورت خواهد گرفت.
خلیجفارس و تنگه هرمز محل احتمالی پایگاه شناور
گرچه منابع رسمی درباره محل دقیق این پایگاه شناور سخنی نگفتهاند، اما بر اساس برخی مدارک نیروی دریایی آمریکا، خلیجفارس احتمالاَ میتواند حوزه عملیاتی آن باشد.
مقامات ایرانی پیشتر تهدید کرده بودند که در صورت تحریم نفت ایران، تنگه هرمز را خواهند بست. در یک پژوهش نظامی که در ماه دسامبر ۲۰۱۱ منتشر شده، خلیجفارس به عنوان مناسبترین محل برای این پایگاه شناور پیشنهاد شده بود.
بنا به گزارش "واشنگتن پست" تهدیدات ایران برای بستن تنگه هرمز میتواند از طریق مینگذاری در این آبراه عملی شود. گرچه ناوگان پنجم آمریکا در منامه به همراهی دستکم دو ناو هواپیمابر در خلیجفارس قابلیت مقابله با هر تهدیدی را دارد و اعزام یک پایگاه شناور تغییری مهم در توان دریایی آمریکا بوجود نمیآورد، اما این پایگاه شناور اهمیتی ویژه برای عملیات مخفی آمریکا خواهد داشت.
به گفته کارشناسان نظامی، این پایگاه شناور همچنین میتواند به عنوان سکویی عملیاتی برای نیروهای ضربتی آمریکا در عراق و افغانستان نیز مورد استفاده قرار گیرد.
DW
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر