۱۳۹۰ بهمن ۲۳, یکشنبه

کروبی: حکومت‌ها راهی جز واگذاری قدرت به مردم ندارند



ایران

کروبی: حکومت‌ها راهی جز واگذاری قدرت به مردم ندارند

فاطمه کروبی در آستانه سالگرد حبس همسرش، مهدی کروبی، از وضعیت جسمی و روحی وی سخن گفته و حاکمیت را مسئول این وضعیت دانسته است. وی همچنین از قول مهدی کروبی می‌گوید، دوران حکومت‌های خودکامه به سر آمده است.
روز ۲۵ بهمن (۱۴ فوریه) سالگرد آغاز حصر خانگی مهدی کروبی و میرحسین موسوی و همسران آنان، فاطمه کروبی و زهرا رهنورد است که از رهبران "جنبش سبز" ایران قلمداد می‌شوند. بدین مناسبت سایت اینترنتی جرس، از سایت‌های نزدیک به مواضع موسوی و کروبی، روز یکشنبه (۲۳ بهمن / ۱۲ فوریه) مصاحبه‌ای را با فاطمه کروبی منتشر کرده است.
فاطمه کروبی شش ماه پس از حصر خانگی آزاد شد. به گفته خود وی، به خاطر حضور تعداد قابل توجه ماموران درون آپارتمانی که در آن در حبس بودند، او را به طور موقت از حصر و حبس خارج کردند. گمان خانم کروبی بر آن بوده که مهدی کروبی را هم پس از مدتی کوتاه به منزل مسکونی خودش منتقل می‌کنند، اما پس از چند ماه انتظار گفته‌اند که مهدی کروبی باید در مکانی که دستگاه امنیتی و اطلاعاتی تشخیص می‌دهد، زندانی شود.
فاطمه کروبی: بعدا نگویند عده‌ای خودسر مرتکب این رفتارها شدند
فاطمه کروبی: بعدا نگویند عده‌ای خودسر مرتکب این رفتارها شدند
از آن تاریخ فاطمه کروبی و فرزندانش به ندرت موفق به دیدار مهدی کروبی شده‌اند و در دو ماه اخیر هم از دیدار با پدر خانواده محروم بوده‌اند.
کروبی دچار مشکل تنفسی است
فاطمه کروبی نخست در پاسخ به پرسش جرس در مورد وضعیت جسمی و روحی مهدی کروبی گفته که نزدیک به دو ماه است از ملاقات با همسرش محروم است و از وضعیت فعلی روحی و جسمی وی بی‌خبر و نسبت به آن نگران است. او در عین حال در مورد وضعیت روحی همسرش گفته، می‌داند که مهدی کروبی "مصمم‌تر" از گذشته و «در جهت اصلاح انحراف موجود در کنار مردم ایستاده است».
خانم کروبی افزوده است، حبس و حصر در آپارتمانی بدون دسترسی به هوای آزاد برای مدتی طولانی موجب شده که مهدی کروبی دچار مشکل تنفسی شود و تحت درمان پزشکان مورد اعتماد دستگاه امنیتی قرار بگیرد.
همسر مهدی کروبی با اشاره به اینکه کسی به او پاسخ نمی‌دهد چرا ۶ ماه خود او را بازداشت کرده و امروز هم از دیدار و ماندن در کنار همسرش محروم کرده‌اند، گفته است، "کینه و عداوت برخی‌ها" نسبت به مهدی کروبی موجب شده که بعد از نزدیک به یک سال از حبس و حصر، دور تازه‌ای از آزار و اذیت شروع شود.
«مسئول حاکمیت است، نه گروه‌های خودجوش»
فاطمه کروبی گفته است، علائم و قراینی دال بر اینکه حبس و حصر کروبی پایان پذیرد، در دست ندارد. او تنها ابراز امیدواری کرده است که حاکمیت بر "روش ابداعی خود" و "حبس غیرقانونی و غیرمنطقی" اصرار نورزد.

DW.DE


او گفته است، حاکمیت شرطی را برای رفع حبس و حصر عنوان نکرده و مهدی کروبی نیز عامدانه درخواستی از حاکمیت نکرده است.
وی در مورد اعتراض‌ها و نامه‌نگاری‌هایی که در این مورد شده، گفته است که اگر چه هیچ پاسخ رسمی و غیررسمی به این اعتراض‌ها داده نشده، اما این اقدام‌ها از دو نظر مهم‌اند، یکی اینکه مردم از رفتارهای غیرقانونی باخبر می‌شوند و دیگر اینکه از حاکمیت می‌خواهند، مسئولیت رفتارهای خود را بپذیرد.
خانم کروبی در بخشی دیگر از این مصاحبه، در مورد مسئولیت حاکمیت گفته است: «لازم است بگویم که فردا گروهی مدعی نشوند عده‌ای خودسر و بدون داشتن مجوز از مقامات ارشد نظام مرتکب این رفتارها شدند. در آینده در باب قصد تصمیم‌گیران این پرونده در نگه داشتن انفرادی آقای کروبی در حبس و محروم کردن من از ماندن و ملاقات سخن خواهم گفت.»
نظر کروبی درباره «چشم‌انداز جنبش اعتراضی در ایران»
فاطمه کروبی در مورد نظر همسرش نسبت به آینده "جنبش سبز" با توجه به وضعیت کنونی منطقه گفته است، مهدی کروبی به آینده جنبش امیدوار است و می‌گوید، اگر هم مسیر سخت و ناهموار است، اما "مطالبات به حق مردم در این فضا ریشه‌ای عمیق" پیدا کرده است؛ وی از قول مهدی کروبی گفته است: «اگر با اعتقاد و ایمان به کاری ورود کنید تحمل مصائب و سختی‌ها در آن مسیر بسیار آسان خواهد بود و هیچ قدرتی در گذر زمان در مقابل قدرت یک ملت نمی‌تواند تاب آورد.»
خانم کروبی می‌گوید، دسترسی همسرش به رسانه‌ها محدود است و از اخبار منطقه از طریق ای‌میل مطلع می‌شود. وی می‌افزاید، مهدی کروبی با این حال با اتکا به تجربه ۱۵ سال مبارزه پیش از انقلاب و مسئولیت‌های پس از انقلابش به تحلیل تحولات منطقه می‌پردازد و از جمله در ملاقاتی که با فرزندانش داشته، تاکید کرده است: «زمان حکومت‌های خودکامه به سرآمده و حکومت‌ها راهی جز آشتی با مردم و اعمال اصلاحات عمیق در جهت واگذاری قدرت به مردم ندارند».
در آستانه سالگرد آغاز حبس و حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی و همسران ایشان، فرزندان این دو سیاستمدار نیز در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مردم به تاریخ ۱۸ بهمن (۷ فوریه) از ملت ایران خواستند، صدای این زندانیان را به گوش جهانیان برسانند و حاکمان ایران را فراخواندند تا به راه قانون بازگردند.
DW

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر